Instituția Camerală va coopera cu Autoritățile Publice Locale din Căușeni și Ștefan Vodă

viber_image_2024-04-16_06-56-10-110Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) s-a întâlnit cu Autoritățile Publice Locale (APL) din Căușeni și Ștefan Vodă pentru a discuta despre cooperarea în favoarea antreprenorilor locali.

Astfel, Președintele CCI a RM Sergiu Harea și Directorul Filialei Tighina Veaceslav Răilean, s-au întâlnit cu președintele Raionului Ștefan Vodă- Olga Luchian și Alexandru Catană, președintele Raionului Căușeni, cu care au semnat Acorduri de Cooperare.

Președintele CCI a RM a menționat, în cadrul întâlnirii cu APL, căci una dintre prioritățile instituției camerale este și dezvoltarea platformelor de dialog public-privat la nivel regional, în cadrul Agendei Locale de Business. CCI având deja semnate mai multe Acorduri de Cooperare cu autoritățile din țară.

CCI a RM și autoritățile din Căușeni și Ștefan Vodă vor organiza în comun evenimente de susținere a mediului de afaceri din regiune, dar și vor asigura participarea acestora la evenimente organizate la nivel național și internațional.

APL din Căușeni și Ștefan Vodă și-au manifestat speranța că împreună cu instituția camerală vor crea condiții favorabile mediului de afaceri, astfel contribuind la dezvoltarea social- economică a raioanelor.

În cadrul deplasărilor în regiune, președintele CCI și directorul Filialei Tighina a CCI, s-au întâlnit și cu membrii instituției- Vinăria Purcari și Vinăria Gogu, cu care au discutat despre problemele întâmpinate de companii dar și succesele acestora, președintele CCI reiterând că în perioada următoare, antreprenorii autohtoni sunt așteptați la două evenimente expoziționale în România, la Cluj și Baia Mare, unde îți vor putea promova produsele unui public larg.

CCI a RM și APL din regiune recunosc importanța majoră a sectorului IMM pentru dezvoltarea economică durabilă și menținerea stabilității sociale a regiunilor și convin la o conlucrare mutuală în scopul atingerii obiectivelor prezentului Acord, în special ceea ce vizează următoarele aspecte:

  • promovarea și asigurarea implementării politicilor de stat în domeniul dezvoltării antreprenoriatului, serviciilor publice, transparenței decizionale și alte domenii cu impact asupra mediului de afaceri  la nivel local;
  • promovarea dialogului public-privat;
  • suport în dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii în contextul procesului de integrare europeană;
  •  dezvoltarea abilităților și culturii antreprenoriale;
  • crearea unui mediu favorabil pentru mediul de afaceri, inclusiv a condițiilor necesare mediului antreprenorial pentru beneficierea de serviciile de stat și raionale;
  • dezvoltarea direcților noi de cooperare în afaceri în scopul realizării proiectelor de modernizare dezvoltare complexă a raionului.

Distribuie acest articol: