În premieră, Filiala Tighina a CCI a RM a organizat concursul „Fabricat la Căuşeni”

IMG_4709Sâmbătă, 12 octombrie 2019, pe stadionul central din orașul Căușeni s-a desfășurat Festivalul ”Toamna de Aur”, organizată de primăria Căuşeni.

Evenimentul a culminat cu o serie de concursuri.

În cadrul sărbătorii, Filiala Tighina a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI a RM) a organizat în premieră concursul „Fabricat la Căuşeni”. La concurs au participat 15 întreprinderi din diferite sectoare ale economiei naționale, inclusiv meşteri populari cu diferite exponate confecţionate.

Participanții la concurs s-au ales și cu premii.

Pe primul loc s-a clasat şcoala profesională tehnică, în frunte cu directorul Vitalie Negură, care au prezentat circa 30 de exponate făcute cu iscusinţă de către meșteri.

Locul II l-a ocupat SRL „Veste- Fier” Zaim cu exponatele confecţionate din fier. Pe locul III s-au clasat doi meşteri populari- Ion Tocan din satul Zaim şi Dumitru Caraman din orașul Căuşeni, cu exponate confecţionate din lemn.

De asemenea 10 participanţi au fost premiaţi cu diplome şi cadouri.

Tot în cadrul sărbătorii au fost premiați de primăria Căuşeni şi Filiala Tighina a CCI a RM, învingătorii concursului naţional „Polobocul de Aur”, care s-a desfășurat la data de 6 octombrie curent, la Chișinău:  Ion Nicolenco, Igor Donţu, Seghei Gheorghelegiu și Cristina Pohilenco.

De asemenea, familia vinificatorilor Gogu care au câştigat mai multe concursuri naţionale şi internaţionale la categoria vinuri produse în condiţii de casă au fost premiați.

Parte a sărbătorii au fost și concursurile: „Tulburel 2019”, „Cea mai bună prezentare între primării”, „Concursul colectivilor artistice ”. Sărbătoarea s-a finalizat cu concerte şi dansuri tradiţionale.

Distribuie acest articol: