Circa 70 de agenți economici au participat la seminarul „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova” organizat la Căușeni

20170516_105254Marți, 16 mai 2017, filiala Tighina a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova în colaborare cu Banca Europeana pentru Reconstrucții și Dezvoltare (BERD) a organizat la Căușeni  seminarul „Implementarea sistemului E-Achiziţii în Republica Moldova”, la care au participat cca 70 de reprezentanți ai mediului de afaceri din raioanele Anenii Noi, Căuşeni, Ştefan Vodă, precum și reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale.

Experții de la BERD au informat participanții despre sistemul E-Achiziții, care a fost implementat în 2017 în Republica Moldova. Astfel, majoritatea proceselor realizate anterior pe hârtie, care necesitau interacțiunea directă între participanți au fost înlocuite cu procese similare, on-line. Tehnologiile moderne vin în sprijinul creșterii transparenței în acest domeniu. Cu ajutorul tehnologiilor moderne, procesul de achiziții publice se va derula electronic, în regim on-line, 24 / 24.

 

Distribuie acest articol: